Leestijd: < 1 minuut

Dit is een groot succes van het Burgerinitiatief Oude-IJsselstreek.

Energie besparen wordt steeds relevanter voor iedereen. Of je het nou doet voor het klimaat of voor je portemonnee. De hoge gasprijzen, de aardbevingen in Groningen, de bosbranden in Europa én de aanhoudende oorlog in Oekraïne hebben

Het thema extra actueel gemaakt.
Het burgerinitiatief voor de Oude-IJselstreek is ontstaan uit protest tegen zonneparken op landbouwgrond, verteld de heer Ter Voert in een kranteninterview van  de Gelderlander van 6 februari.

Graag geeft PRO! een aanvulling hierop.
De ideeën voor een burgerinitiatief voor een energietransitie zijn ontstaan in gesprekken met medewerkers van PRO! aan de keukentafel met de actievoerders van de protestgroepen tegen zonnevelden op landbouwgrond.

Behalve gesprekken met actievoerders over het burgerinitiatief door PRO!, ook samen met hen bewerkstelligd. Dat de pauzeknop door de gemeenteraad werd ingedrukt voor nog eens de aanleg van 15 hectare zonnenvelden. PRO! is dan ook zeer ingenomen dat gesprekken aan de keukentafel tot dit succes hebben geleid.

PRO! heeft zich extra laten inspireren en enthousiasmeren tijdens het Energiefestival

Doe gewoon WATT!” om energie te besparen.

Want iedereen kan wat doen!