Leestijd: 2 minuten

Kristel de Waal informeert PRO! over de Toeslagenkwestie in de gemeente Oude-IJsselstreek

Mevr. Kristel de Waal is een gedupeerde ouder. Zij is als coördinator op landelijk en regionaal gebied betrokken bij de kindertoeslagenkwestie. In die hoedanigheid is zij tevens lid van het landelijk ouderpanel, dat staatssecretaris De Vries en de Belastingdienst adviseert. Daarnaast is mevrouw De Waal werkzaam als ervaringsdeskundige in diverse gemeenten. Het belangrijkste onderwerp voor PRO! in dat gesprek was de stand van zaken van de gedupeerden van de kindertoeslagenkwestie in de Gemeente Oude-IJsselstreek. 

Oorspronkelijk waren er in onze gemeente 38 toeslagouders. Mevr. Kristel de Waal gaf aan dat dit aantal inmiddels is opgelopen tot 58. Hierdoor zijn 72 kinderen in de leeftijd van 0-15 jaar uit onze gemeente direct betrokkene. Dit is voor PRO! een zorgelijke situatie In 2020 is er tussen de VNG en de belastingdienst afgesproken dat de gemeenten hulp gaan bieden over de volle breedte. Ook de gemeente Oude-IJselstreek heeft dit opgepakt. Inmiddels is de ondersteuning door de gemeente uitgebreid naar 5 leefgebieden: Financiën, wonen, zorg, gezin en werk.

PRO! richt zich nu tot de gemeente Oude-IJsselstreek om zich te laten informeren over de activiteiten van de gemeente betreffende de ondersteuning van de 58 gedupeerden.In september hoopt PRO! hierover meer te weten en organiseert PRO! een bijeenkomst over armoede in onze gemeente in het algemeen en de stand van zaken wat betreft de Toeslagenkwestie. Op deze PRO on Tour bijeenkomst zal mevr. Kristel de Waal een lezing houden. Binnenkort meer informatie over deze bijeenkomst!