Esther Verberne

Leestijd: 2 minuten
Esther Verberne
Esther Verberne

Welkom op mijn persoonlijke pagina!  Ik stel me graag aan u voor en waar ik voor sta. Ik ben Esther Rouvroye-Verberne

Ik sta voor
Voedselbossen, permacultuur, wandelen, fietsen, bezig zijn in mijn moestuin (liefst met mijn kinderen) en het huis opknappen, dat zijn dingen die mij omschrijven. 

Natuur en milieu is mijn voornaamste thema. Ik maak mij echt zorgen over de toekomst, vooral die van de jonge generatie. Ik lag op een gegeven moment ‘s nachts wakker, met angstgevoelens. Klimaatangst heet dat, leerde ik. Blijkbaar hebben veel mensen daar last van. 

 

Wat spreekt mij aan in het programma van PRO!
Om deze angst om te zetten in iets positiefs, ben ik gaan nadenken wat ik hiermee kon. Vorig jaar ben ik gaan kijken naar de verschillende partijen in onze gemeente. Pro! was toen de enige partij die groen vermeldde. Er was een klik en ik heb me aangesloten. Samen hebben we een programma voor groen opgesteld. Biodiversiteit, natuurinclusieve landbouw en vergroenen van kernen zijn punten die hierin staan. Omdat verandering van onderaf komt, vind ik het belangrijk dat initiatieven van inwoners de ruimte krijgen en ondersteund worden. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van voedsel- of plukbosjes. 

 

Ik denk mijn idealen te bereiken door…
Waar ik me bij Pro! hard voor wil maken, is het betrekken van de inwoners bij vergroening en verduurzaming. Welke ideeën zijn er vanuit onze inwoners? Waar kunnen mensen ondersteuning gebruiken? Hoe helpen we boeren over te gaan op natuurinclusieve landbouw? De mensen die hier wonen weten het meest. Wij kunnen dat wel allemaal gaan invullen, maar beter doen we dat met onze inwoners samen.  

In onderstaande videopodcast maak ik graag verder met u kennis.

 

Kom in contact met Esther Verberne en vul onderstaand contactformulier in.

Contact formulier fractie PRO
Middels dit formulier kunt u contact opnemen met de fractie PRO! een fractieassistent of een raadslid van PRO!
Telefoonnummer