Heini Peters

Leestijd: 2 minuten

Heini PetersWelkom op mijn persoonlijke pagina!  Ik stel me graag aan u voor en waar ik voor sta. Ik ben Heini Peters 58 jaar. Ik ben getrouwd en vader van twee kinderen. Ik werk als consulent werk en inkomen bij Meerinzicht. Dit is een samenwerkingsverband van de gemeenten Harderwijk, Ermelo en Zeewolde op het Sociaal Domein. Het is een baan die me als een handschoen past. 

Ik sta voor
een menswaardig bestaan! Ik kan slecht tegen onrecht en vind dat iedere inwoner van dit welvarende land recht heeft op een menswaardig bestaan. Ook mensen die het door wat voor beperking dan ook, even wat minder getroffen hebben dan een ander.

Wat spreekt je aan in het programma van PRO!
PRO! heeft meedoen van onze inwoners hoog in het vaandel. Als gemeentebestuur ben je er voor hen. Inwoners moeten een stem hebben. Niet alleen eens in de vier jaar naar de stembus, maar zeker bij belangrijke besluiten, moeten inwoners mee kunnen praten, meedenken, meedoen en meebeslissen. Natuurlijk is er een rol voor college en gemeenteraad weggelegd, maar zeker in de voorbereidende fase op ieder besluit moeten we weten wat inwoners ervan vinden. Ik vind dat ontzettend belangrijk. Want dáár ontwikkelen we beleid voor.

Ik denk mijn idealen te bereiken door…
Laat ik voorop stellen dat ik hoop om idealen te bereiken. Want iets bereiken heeft in het openbaar bestuur altijd te maken met democratische meerderheden. En daar ben ik ook een groot voorstander van. Ik kan iets wel een goed idee vinden, maar dat moeten meer mensen vinden. Daarom is het ook van wezenlijk belang om draagvlak te vinden. Vooral in de samenleving. Nog veel belangrijker is het om die ideeën juist op te halen in de samenleving. 

Een mooi voorbeeld is groen in woonwijken. Inwoners van Varsseveld wezen me op hoe belangrijk een park in en voor het dorp is, waar woningbouw op gepland stond. Een ontmoetingsplek voor jong en oud. Dat ga je niet opofferen aan woningen; hoe mooi de plannen ook waren. Mede op mijn advies zijn de inwoners met de wethouder gaan praten, maar dat hielp niet. “Probeer zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen, die het met jullie eens zijn.” Door de tomeloze inzet van een aantal inwoners resulteerde dit in 2.500 handtekeningen tegen dit nieuwbouwplan. En het uiteindelijke besluit van raad en college om op deze locatie niet te gaan bouwen. Inwoners die meedenken, meepraten en meeebeslissen; het is zo enorm belangrijk.

In onderstaande videopodcast maak ik graag verder met u kennis.

Neem contact op met Heini Peters via de fractie van PRO! door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier fractie PRO
Middels dit formulier kunt u contact opnemen met de fractie PRO! een fractieassistent of een raadslid van PRO!
Telefoonnummer