Leestijd: 2 minuten
Martin Pragt
Martin Pragt

In de week van de armoede kunt u op de website van PRO! een drieluik zien met Martin Pragt. Pragt die is in  onze eigen gemeenschap bekend als gevarieerd acteur. Hij werkte met tal van bekende Nederlanders en vertolkte zelfs een jaar de rol van Tommy uit Sesamstraat. Hij genoot ook bekendheid als communicatietrainer voor bedrijven en instanties en als entertainer.

Deze periode in zijn leven heeft Pragt echter achter zich gelaten. De in 1955 geboren Pragt is thans een zeer bekend gezicht in de armoedebestrijding binnen Nederland. Hij zit aan tafel met ministers, beleidsmakers en andere instanties en is zelf ervaringsdeskundige. Maar is ook hij leraar in armoede en sociale uitsluiting.

PRO! heeft de laatste maanden geprobeert het thema op de politieke agenda te krijgen. Het lukte tot nu toe niet of onvoldoende. Maar met de verkiezingen inzicht wil PRO! dit onderwerp zeker niet uit de weg gaan. Het is geen chique thema wat vaak op de voorgrond staat bij verkiezingen maar gezien de hoeveelheid armoede in Nederland maar ook in onze eigen gemeente willen we dit toch op de agenda zetten.  Intervieuwer Geert Teunissen sprak met deze bevlogen, inmiddels lange tijd Silvoldenaar en raakte het thema armoede in diverse facetten aan. Een drieluik dat u de komende dagen op onze website kunt bekijken. Eigenlijk een “must see” !

Klik hier voor het verkiezingsprogramma!