Leestijd: 2 minuten

Wat is nu precies armoede? Armoede is een situatie waarin individuele personen, maar ook gezinnen een zodanig laag inkomen hebben, dat ze niet of met heel veel moeite kunnen rondkomen.

 Daardoor zullen in de praktijk vaak schulden ontstaan, die dan soms ook moeilijk oplosbaar zijn. Ook in onze gemeente weten we dat er mensen zijn die in armoede leven. Wij van PRO! hebben daarom in ons verkiezingsprogramma ook aandacht voor de armoede. Wat willen wij onder andere doen om armoede op te vangen? In het kort kunnen we daar over zeggen:

Inzet van een ervaringsdeskundige die mensen met kinderen die leven onder de armoedegrens helpt; Uitbreiding van een kindpakket met ondersteuning voor schoolkosten, vervoerskosten, maar ook met een sport- en cultuurpakket; Ook willen wij bij PRO! de inkomensgrens voor financiële ondersteuning opnieuw bekijken. Daarnaast willen wij dat de jaarlijkse indexering van alle financiële regelingen, zoals de meedoen-regelingen doorgevoerd worden;

Zoals al eerder gesteld ontstaan er vaak schulden, daarom werken we bij PRO! aan een vroegsignalering van diverse schulden. En als er dan schulden zijn, dan vinden wij dat die samen met budgetcoaches opgelost moeten worden, door deze budgetcoaches te koppelen aan Stoer.

Vragen of andere ideeën? Laat het ons weten! Want u denkt met ons mee, doet met ons mee en beslist met ons mee!

Klik hier voor het verkiezingsprogramma!