Leestijd: < 1 minuut

PRO! maakt zich zorgen om het natuurgebied “Vennebulten”in Heelweg/Varsseveld. Al eerder bereikten ons via diverse kanalen zorgen van burgers over de aanleg van een mountainbike track (MTB).

Maatschappelijke onrust
Al eerder uitte ons raadslid Heini Peters namens PRO! ook al de zorg uit dat waardevolle natuur nu al is opgeofferd voor deze route MTB-route. Dit kunt u hier lezen. Zo werd over een lengte van een paar honderd meter de volledige humuslaag vernietigd. De natuur deed maar liefst 100 jaar over de vorming ervan

Tot grote schrik werd dit volledig afgegraven ten behoeve van de mountainbike-track. Dit gegeven alleen al zorgde voor veel maatschappelijke onrust. Het feit dat de MTB-baan vlak langs een bewoonde dassenburcht loopt, baart Peters ook zorgen. 

In de raadsvergadering stelde raadslid Heini Peters namens PRO!  vragen over de voortgang van de aanleg van dit traject. Bekijk de video m.b.t het vragenuur waarin de heer Peters de vragen namens PRO! stelt aan de raad.

PRO! maakt zich zorgen om dit project. Ook omdat de wethouders aangaven dit traject voor het aankomend broedseizoen te willen afronden. PRO! gaat op zeer korte termijn een gesprek aan met alle betrokken die ons hebben benaderd. Deze personen/organisaties zullem daartoe een uitnodiging ontvangen. 

Picture of Heinie Peters

Heinie Peters

Nr 4 lijst PRO!
Auteur van dit artikel
Gemeenteraadslid

Klik hier voor het verkiezingsprogramma!