Leestijd: 2 minuten

Het zijn hectische tijden. Het coronavirus heeft ook het Nederlandse bedrijfsleven nog altijd in haar greep. Binnenkort zullen alle maatregelen verdwijnen maar of Corona ons heeft verlaten is nog onzeker.   Ondernemen in coronatijd vraagt ook creativiteit en dat doet het nog steeds. Denk maar eens aan het personeel dat zich door Corona ziek moet melden en thuis zit. Dit kan soms tot lastige situaties leiden.

Omdat de de gevolgen van coronamaatregelen nog altijd aanhouden werd de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) ook in 2022 voortgezet.  Ook is het uitstel voor belastingbetaling opnieuw verlengd. Dat kan u als ondernemer vooruithelpen.

Ondernemers met betalingsproblemen als gevolg van de coronacrisis kunnen tot 1 april 2022 uitstel van belastingbetaling aanvragen

De Rijksoverheid heeft de meest actuele informatie opgnomen omtrent de regelingen die nog toegankelijk zijn of inmiddels zijn gesloten. Daarvoor verwijzen wij u graag naar de informatie op de pagina van de rijksoverheid waar nu nog  geldende regelingen staan vermeld.

Positief blijven
Het is voor ondernemers niet eenvoudig om na bijna twee jaar coronacrisis mentaal steeds maar weer positief te zijn en te blijven. Er is wel financiële steun van de overheid, maar vaak onvoldoende om een glimlach van op het gezicht te krijgen. De rente en aflossing moet betaald kunnen worden. Dat is voor ondernemers die door de coronacrisis in hun winstgevendheid zijn getroffen een grote uitdaging.

Daarnaast voorspelt die verschrikkelijke oorlog in de Oekraïne niet veel goeds. Niet alleen grondstofprijzen rijzen de pan uit, maar ook de energieprijzen. Daar hebben wij allemaal mee te maken. Een lange periode van inflatie en stagflatie ligt op de loer. Zelfs valt de invoer van allerlei grondstoffen stil. Daarnaast zorgt de toenemende inflatie mede aangewakkerd door de energieprijzen voor directe koopkrachtdaling.

PRO! roept de gemeente Oude IJsselstreek dan ook op om zo spoedig mogelijk een inventarisatie onder bedrijven en zzp’ers te houden om de ernst van de situatie in kaart te brengen

Hierdoor worden ondernemers ook extra getroffen. Kortom all-hands on deck‘ maar ook het hoofd koel houden. PRO! roept de gemeente Oude IJsselstreek dan ook op om zo spoedig mogelijk een inventarisatie onder bedrijven en zzp’ers te houden om de ernst van de situatie in kaart te brengen.

Daarvoor heeft plannen om de volgende PRO! on Tour die we gaan voorbereiden het thema ondernemen zal krijgen. We willen daarmee graag in kaart brengen wat ondernemen vergemakkelijkt maar ook welke problemen u tegen het lijf loopt. 

PRO! is ook vast gestart met een Meldpunt Energiearmoede op www.pro-oij.nl. Natuurlijk is dit niet alleen voor mensen met werk of uitkering bereikbaar. Ook is het meldpunt voor ondernemers van toepassing. Immers heeft of kan iedereen  met dit probleem te maken krijgen. Geeft u op! Wij nemen contact met u op!