Leestijd: 2 minuten

Steeds meer huishoudens in onze gemeente Oude IJsselstreek hebben moeite om hun energierekening te betalen. De energietarieven zijn dermate gestegen dat dit voor veel huishoudens leidt tot energiearmoede. PRO! opent hierom een meldpunt energiearmoede om dit grote probleem in onze gemeente op de  kaart te zetten en daardoor mensen ook te kunnen helpen met oplossingen.

De prijzen voor energie zijn fors gestegen en door ontwikkelingen in de wereld is er ook nog geen zicht dat de prijzen snel zullen dalenEen vuistregel is dat een huishouden energiearm is wanneer het meer dan 10% van haar inkomen aan energie besteedt. 

Openstellen Meldpunt
Met het Meldpunt Energiearmoede Oude IJsselstreek wil PRO! onder meer aantonen welke problemen er spelen bij huishoudens in onze gemeente. Men name die huishoudens die met met hoge energielasten geconfronteerd worden willen we graag helpen! Wij roepen alle inwoners van de Oude IJsselstreek op zich te melden als er in uw huishouden sprake is van energiearmoede! (meer dan 10% van uw inkomen besteedt u dan aan energielasten). Het maakt daarbij niet uit of u nu werknemer bent, ondernemer bent of van een uitkering leeft of een sociale huurwoning of koopwoning hebt. Dit meldtpunt staat open voor alle lagen van de bevolking die met energiearmoede te maken hebben.  Met uw ervaringen kunnen wij ons inzetten om een einde te maken aan energiearmoede in de gemeente Oude IJsselstreek. DOE MEE!

Het
meldpunt dat wij openstellen kan op drie manieren worden bereikt

  1. telefonisch via Gerard Mientjes op nummer 06-20745436
  2. Via het formulier energiearmoede. U kunt dan digitaal contact leggen met onze mensen
  3. Via het inschrijfformulier dat u rechts onder aantreft. Print het uit en vul uw gegevens in en verstuur het naar het secretariaat van PRO!, Terborgseveld 8 7064 AP in Silvolde

Bij aanmelding via internet stellen u vooraf een aantal vragen die van belang zijn bij de aanpak van dit probleem. Wij benadrukken dat alle aanmeldingen en gegevens die u aan ons doorgeeft in dit kader vertrouwelijk zal worden behandeld. Wij maken zonder uw toestemming geen enkele gegevens openbaar! 

Wij beseffen terdege dat het een grote stap is om de telefoon ter hand te nemen of het formulier in te vullen. Maar besef u dat er vele huishoudens met hetzelfde probleem kampen als u. Laat onze specialisten u helpen!

Formulier energiearmoede
Middels dit formulier kunt u zich aanmelden voor meldtpunt energiearmoede
Kies uit bovenstaand overzicht uw type woning
Vermeldt het bouwjaar van uw woning
Zet een vinkje bij ja/nee
Klik een hokje aan welke op u van toepassing is
Zet een vinkje bij ja/nee
Zet een vinkje bij ja/nee
Zet een vinkje bij ja/nee
Heeft u nog andere aanvullende gegevens, vermeldt ze dan hier