Leestijd: 2 minuten

Beste lezers en PRO!-ers,

De verkiezingen zijn voorbij en de kiezer heeft gesproken. De uitslagen zijn bekend maar de details hierachter – zoals de kiesdeler, rechtstreeks gekozen kandidaten, etc – zullen volgen. Iets meer dan 17.000 stemgerechtigde inwoners van de Oude IJsselstreek hebben hun stem uitgebracht. Dat is ongeveer de helft van de stemgerechtigden. Voor de politiek is dit een teleurstellend resultaat en betekent het dat er  werk aan de winkel is om de kiezer terug te halen naar de stembus.

We kunnen de balans echter opmaken. We hebben de laatste 2 maanden ons behoorlijk op de online mediakanalen en in de kranten laten zien, maar ook persoonlijk. We concluderen dat we met zijn allen ons uiterste best hebben gedaan. Dit heeft geresulteerd dat we de komende 4 jaar PRO! met 2 raadszetels voor u als kiezer aan de slag zal gaan. De uitslag is voor ons enigszins teleurstellend omdat we op meer gehoopt hadden. Maar helaas is dat niet het geval. Dit is hoe de democratie in ons land werkt. Toch mogen we ook niet ontevreden zijn. Gezien de zetels die de grootste partij heeft weten te bemachtigen (10) en wat er dan te verdelen blijft (15) hebben we het toch behoorlijk gedaan voor de start van een nieuwe partij die in de Oude IJsselstreek actief is gegaan. De komende dagen zullen we de tijd nemen om de resultaten analyseren.

Wij feliciteren de partijen die met winst de verkiezingen hebben afgesloten. We rekenen op een constructieve samenwerking om voor onze bevolking het beste uit onze gemeente te halen. Ons rest niets anders dan al onze inwoners die hun stem op PRO! hebben uitgebracht te bedanken voor hun vertrouwen. Wij gaan dat proberen waar te maken en met uw steun onze partij verder uit te bouwen! We gaan door met wat we voor en tijdens de verkiezingen deden. Namelijk uw inzichten, ideeën en meningen ophalen middels de PRO! on Tour maar ook de mooie en soms heftige gesprekken die we met de inwoners zelf voeren. Schroomt u niet om contact of hulp met ons te zoeken! Wij staan voor u klaar!