Leestijd: 2 minuten

Vroeger was alles beter. Misschien klopt dat wel in relatie met onze jeugd. Want wie kan zich niet die lenteavonden op straat met je vrienden en vriendinnen herinneren? Een avondje stappen in de lokale discotheek? Elkaar ontmoeten achter de basisschool in het fietsenhok en die buurman die dan even kwam kijken of alles nog oké was terwijl hij zijn hond aan het uitlaten was. Er was niet meteen reden om politie, BOA of een jeugdhulpverlener er op af te sturen. We waren gewoon baldadige blagen die de noodzaak hadden om elkaar op te zoeken. Die oh zo belangrijke sociale en fysieke contacten die je nodig hebt in je prille leven.

Het lijkt erop dat het tegenwoordig belangrijk is om meerdere diagnoses op onze jeugd te plakken. Hierdoor de verantwoordelijkheid weg te schuiven van het echte probleem. Het probleem dat onze jeugd niet voldoende uitgedaagd en serieus genomen wordt wat van zijn eigen leven te maken. Samen met leeftijdsgenoten en mocht het echt nodig zijn onder bezielende begeleiding van echte professionals op de verschillende leefgebieden.

PRO! Denkt dat een deel van onze jeugd echt geholpen kan zijn met een multifunctionele plek waar gewoond, gewerkt, geleerd, geleefd en genoten kan worden. Een plek waar wanneer dat nodig is de hulp gevonden kan worden om verder in het leven te komen. Een plek waar jou ideeën echt serieus genomen worden. Je met mensen met de zelfde interesse een activiteit op kan zetten. Voor jezelf en voor anderen.

Een wens van PRO! Is dat er een jongerenorganisatie ontstaat van waaruit de jeugd zich verenigd. Een organisatie die als basis voor een jongerenraad dient. Zodat een serieuze gesprekspartner ontstaat op het gebied van jongerenbeleid waar de lokale politiek niet omheen kan.