Leestijd: 2 minuten

Sport en Cultuur zorgt voor verbinding! En uit onderzoek is ook nog eens gebleken dat we er veel gelukkiger door worden. En bewegen is natuurlijk goed voor ons lichaam. 

De gevolgen van corona zijn groot voor sport en culturele verenigingen. Het is belangrijk om de verenigingen te ondersteunen, niet alleen in deze coronatijd maar structureel. Want wat is het belangrijk voor de leefbaarheid van onze kernen dat de verenigingen blijven bestaan. 

In de kleine kernen is het belangrijk dat de accommodaties multifunctioneel ingezet kunnen worden voor de buurt. Bij verbouwing of nieuwbouw moet er gezocht worden naar verbinding met sport en culturele verenigingen. Daarbij moeten we het onderwijs niet vergeten. Daarnaast kunnen buitensport voorzieningen, gecombineerd worden met speeltoestellen. Zo kunnen jong en oud van dezelfde voorzieningen gebruik maken. Er moet vooral samen met de verenigingen gekeken worden naar wat er nodig is om een modern en eigentijds sport en cultureel aanbod te kunnen blijven bieden aan onze inwoners. Zo zorg je ervoor dat verenigingen kunnen blijven bestaan.

Daarnaast is het belangrijk dat we er samen voor zorgen dat iedereen mee kan doen. Sport en Cultuur moet toegankelijk, dus ook betaalbaar zijn voor iedereen. Is dit toch een probleem? Zorg dan als gemeente dat je het gratis aan kunt bieden aan de inwoners, die het niet zelf kunnen betalen. En vooral onze jonge kinderen, zij moeten kans krijgen om zich te ontwikkelen op sportief en cultureel gebied.