Leestijd: < 1 minuut

Een gezonde groene leefomgeving voor iedereen, samen kunnen we het! In onze gemeente is veel groen te vinden, maar onze kernen zijn veelal nog versteend. Meer bomen, struiken en biodiversiteit zorgen voor een gezonder en veerkrachtiger systeem. Dit geeft koelte op warme dagen en vangt wind en water in koude en natte periodes.  

Het groen kan beter en dat doen we graag samen met onze inwoners. In onze visie wordt gemeentelijk groen bio divers en worden de kernen parkachtig. Veldjes worden kleine parkjes waar gratis fruit hangt, of waar een inheems mini bosje staat waar dieren volop schuilplaatsen vinden. Kinderen kunnen hier ook spelen. 

Nieuwbouwprojecten worden natuur inclusief aangepakt, met parken, geveltuinen en groene daken. Ook de gemeente kan een spil hier in zijn. Het kan plekken aanwijzen waar inwoners een gezamenlijk groenproject kunnen uitvoeren. Zo ontstaat er ruimte voor plukbosjes, groene ontmoetingsplaatsen en educatie. Iedereen heeft recht op een groene omgeving en een gezond leefklimaat!

Juist in deze tijd is de roep naar verbinding groter dan ooit. Laten we met zijn allen de schouders er onder zetten!