Leestijd: < 1 minuut

PRO! dient samen met de Dorp- en Platteland Beweging (DPB) in november een motie in. Deze motie heeft als strekking om binnen gemeente Oude IJsselstreek geen zonnevelden op landbouwgrond te realiseren. Uiteraard zijn wij voorstander van duurzame energie, maar willen daarbij wel draagvlak onder onze inwoners voor dit soort besluiten. 

Wat is een motie eigenlijk precies?
Een motie is een formeel middel waarmee een lid van de gemeenteraadsavergadering een discussiepunt voor kan leggen. Als een raadslid de raad een ‘politieke’ uitspraak wil ontlokken of de mening van een wethouder wil peilen, dan kan hij een motie indienen Een motie dient de motie in stemming gebracht te worden op een vergadering om het onderwerp ’ter tafel’ te krijgen. Alle leden van een vergadering kunnen een motie indienen.

Wat houdt de motie die DPB en PRO! samen gaan indienen in?
Motie op grond van artikel 29 Reglement van Orde en heeft als inhoud dat de indienende partijen de gemeente wil stimuleren af te zien van het aanleggen van zonnevelden maar vol in te zetten op zonnepanelen op daken.

De precieze inhoudt van deze motie leest u hieronder in het kader. U kunt de tekst vergroten indien gewenst via de navigatiebalk onder aan het kader